Vegan ‘Torta Caprese’

Ik ben zelf grote fan van deze typisch Italiaanse chocoladetaart. De basis is amandelmeel en dus van nature glutenvrij! Het originele recept is met veel eieren en boter. Heel blij was ik toen ik deze vegan versie vond op Seven roses, direct getest en goedgekeurd! Geniet van dit bommetje, groetjes Sofie.

Ingrediënten

Image
400g amandelmeel (of maal zelf amandelen in een blender zoals ik deed)
400g pure chocolade
10 eetlepels rietsuiker (of een siroop)
2 eetlepels maiszetmeel
4 theelepels bakpoeder
400g plantaardige melk (ik kies tegenwoordig vaak voor de havervariant in desserts)
10 eetlepels olie

Bereiding

Image

Verwarm je oven op 180°C.

Smelt de chocolade au-bain-marie  en vanaf hij gesmolten is voeg je de havermelk toe. Zacht maar goed roeren.

Voeg hierbij de andere ingrediënten tot een mooi geheel.

Neem je taartvorm en bekleed met bakpapier. Giet het deeg erin en strijk glad. Zet voor ongeveer 40min in de oven, naar het einde toe af en toe eens checken met een prikker. deze mag nog een beetje vochtig zijn middenin de taart maar niet nat.

Laat de taart afkoelen en haal nadien pas uit de vorm.

je kan hem nog versieren met poedersuiker of wat amandelschilfers. En heerlijk met een bolletje (vegan) ijs!

Smakelijk!

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.