Vegan broodpudding met spelt-zuurdesembrood
In dit recept geven we je oud brood een mooie eindbestemming. Zo kunnen je restjes een tweede leven leiden als overheerlijk dessert of zalig zoet tussendoortje. Naar goede gewoonte vermijden we tarwe in onze recepten en bieden we steeds een vegan variant aan.
Veel smulplezier!
Ingrediënten

200 gr spelt zuurdesembrood
300 ml rijstmelk
40 gr kokosbloesemsuiker
2 schepjes Orgran Egg Replacer (niet-vegans kunnen gewoon 2 eitjes gebruiken)
5 gr speculaaskruiden
15 gr amandelpoeder
100 gr speltspeculaas
1 handvol speltbloem
kokosolie
optioneel kan je nog gehakte noten en/of rozijnen toevoegen
Bereiding

Breek het brood in kleine stukken
Meng het met de rijstmelk en voeg de kokosbloesemsuiker, egg replacer, speculaaskruiden en amandelpoeder toe
***Laat een uur rusten***
Wrijf een bakvorm lichtjes in met kokosvet en bestrooi met een beetje speltbloem
Meng de verkruimelde speculaas onder het mengsel en stort in de bakvorm
Bak gedurende 40 a 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven
Laat afkoelen op een rooster
SMAKELIJK