Lasagna met Belgische boerenkool

Speciaal voor jullie bewerkten we een recept van topkok Jeroen Meus tot een veganistische variant. Lokaal, lekker en geschikt voor het hele gezin.

Boerenkool is een Belgische wintergroente die 100 mg vitamine C én 200 mg calcium bevat per 100g
Zo zorgt ze voor een goede weerstand tijdens de barre wintermaanden en is het goed voor je botten.

Nog meer inspiratie nodig voor recepten met boerenkool? check dan zeker onze volledige receptenpagina 

TIP: kook de boerenkool samen met een snuifje bicarbonaat om de mooie groene kleur te behouden

4 personen
Voorbereiding: 20 min
Oven: 25 min

Ingrediënten

Image
Boerenkool - 500g
snuifje bicarbonaat
snuifje zout + peper + nootmuskaat + cayennepeper
Ajuin - 2 stuks
Knoflook - 2 tenen
Butternut pompoen - 1 stuk (mag ook andere pompoen zijn)
Enkele takjes laurier, tijm & rozemarijn
200 gr Pal'ais veganistische kruidenkaas - natuur
Edelgist - 300 gr
12 lasagnavellen (Wij gebruikten spelt lasagnevellen zonder ei van la Bio Idea)

Bereiding

Image
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Verdeel de boerenkool in bladeren en verwijder de harde nerven. Scheur de bladeren in stukken
  • Breng een pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook de boerenkool ongeveer 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. Stoof ze in de olie.
  • Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen. Doe ze bij de uien.
  • Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en stoof de blokjes pompoen aan met de uien en knoflook.
  • Bind de laurier, tijm en rozemarijn met keukentouw samen. Leg het bouquet garni in de kookpot bij de pompoen. Kruid met peper, zout en cayennepeper en een snuif foelie of nootmuskaat.
  • Giet een halve liter water bij en zet een deksel op de pot. Laat garen op een zacht vuur.
  • Haal het bouquet garni uit de pompoen. Doe de pompoen en het kookvocht in de blender. Mix tot saus. Meng met Pal’ais kruidenkaas en mix nog een keer in de blender
  • Kruid de boerenkool met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep wat pompoensaus in een ovenschaal. Leg er lasagnevellen op. Ga verder met een laagje boerenkool.
  • Strooi een deel van de edelgist over de boerenkool.
  • Maak zo 4 a 5 lagen en eindig met een laag lasagnevellen, pompoensaus en de rest van de parmezaan.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de lasagne ongeveer 25 minuten garen. Controleer met een prikker of de pasta gaar is.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.