Vegan “NoCheese”Cake

De cheesecake zonder kaas en glutenvrij
Geïnspireerd door een recept van EVA vzw maar aangepast naar een gebakken variant voor meer stevigheidsgarantie. Hierdoor kan hij ook uit de koeling langere tijd mooi blijven.

Ingrediënten

Image
2 doosjes Schar speculaas (glutenvrij, je kan ook andere koekjes kiezen)
75g kokosolie
Agavesiroop naar smaak
1 bakje zijden tofu
150g soya yoghurt
3 a 4 eetlepels maiszetmeel (maizena) of je kan arrowroot of kuzu gebruiken (volg verpakking)
Bosbessen of bosvruchtenmix uit de diepvries (+/- 1 zakje)
Snufje zout
Citroensap naar wens
Voor afwerking een confituur naar keuze

Bereiding

Image

Verwarm je oven op 180 graden.

Voor de bodem:

Doe de koekjes in de blender tot je een meel hebt. Voeg hierbij de gesmolten kokosolie, een snufje zout en een beetje agavesiroop zodat het een vochtig goedje wordt. Je hebt niet veel siroop nodig, de koekjes zijn al gezoet, het is enkel voor een ‘deeg’ te krijgen. Neem een springvorm en zet je bakpapier vast over de bodem. De randen van de springvorm vet je in met kokosolie. Dan mag je de bodem van speculaas aandrukken in de vorm, aan de randen kan je hem een beetje omhoog laten komen. Zet in de oven voor 5 tot 10 minuten. Laat afkoelen.

De vulling:

Doe de zijden tofu in de blender met het fruit, de yoghurt en het bindmiddel. Mix tot een egaal geheel en proef, naar smaak kan je nog agave en citroensap toevoegen.

Kap het mengsel in de springvorm en bak op iets lagere temperatuur (160-170) voor 45min. Eigenlijk tot de bovenkant dichtgebakken is.

Laat afkoelen en zet nog een uurtje in de koelkast. Hierna ga je met een mesje langs de rand en kan je de springvorm voorzichtig verwijderen. Nu kan je de taart versieren met confituur of vers fruit.

Smakelijk!

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.