Soda van kumquat met rozensiroop

De kumquat of dwergsinaasappel is een kleine citrusvrucht met lichtoranje kleur. De plant met witte bloemen wordt tot wel 4 meter hoog. De schattige vrucht is heel het jaar door verkrijgbaar en zit boordevol vezels, vitamine C en Kalium.

Eet je de kumquat puur, dan hoef je hem niet te schillen na het wassen.

Naast heel lekker is de kumquat erg veelzijdig. Zo kan hij niet alleen rauw gegeten worden, hij wordt ook graag verwerkt in drankjes en marmelades.

Hieronder deel ik graag mijn recept voor een overheerlijke “La Kum en Rose” mocktail

Ingrediënten

Image
Kumquat - 250g
Water - 150ml
Sap van 1 citroen
Rietsuiker - 60g
Sap van sinaasappel
Als afwerking: bruiswater
Als afwerking: 2 el Hollinger rozensiroop

Bereiding

Image
  • Breng de gewassen en in partjes gesneden kumquats aan de kook met de rietsuiker,  het citroen- en appelsiensap en het water. Laat afgedekt 15 minuten inkoken.
  • Zeef het mengsel en laat afkoelen
  • Verdeel over 4 glazen en werk af met bruiswater en rozensiroop
  • Werk af met enkele schijfjes kumquat en citroen
  • Vergeet de ijsblokjes en het (duurzame) rietje niet

 

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.