Homemade cereal bars

Is het jullie wel eens opgevallen dat de meeste zelfgemaakte en gezonde tussendoortjes noten bevatten? Heel lekker, maar niet als je een notenallergie hebt. Volgend tussendoortje is zonder noten, maar met extra veel havermout/vlokken (kan bvb ook gewijzigd worden in oa speltvlokken). 
Een groot succes en een ideaal tussendoortje voor op school of op het werk. 
Zo begin je er aan (10 stuks):

Ingrediënten

Image
200 GR Dadels
150 GR HAVERMOUT

100 GR HAVERVLOKKEN
30 GR HENNEPZAAD
50 GR SPELTSTROOP (OF HONING OF AGAVESIROOP) SNUF ZOUT

Bereiding

Image

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels even in warm water weken. Pureer ze daarna met een paar eetlepels water in een keukenmachine tot een plakkerige puree. Verwarm de stroop en kokosolie in een klein pannetje tot deze vloeibaar is. Giet samen met de overige ingrediënten bij de dadels en pureer nogmaals tot een kleverige massa.

Leg bakpapier in een ovenschaal en doe hier het mengsel op. Druk goed aan en zorg dat je het mengsel gelijkmatig verdeelt. Dit kun je het makkelijkste met de bolle kant van een lepel doen, evt. met een beetje water, of je handen.

Zet voor 25 minuten in de oven. Maak als de reep nog warm is inkepingen met een mes voor de daadwerkelijke repen. Als de reep afkoelt, zal de kokosolie een beetje stollen en de reep harder worden. Als de reep helemaal is afgekoeld, kun je hem door de inkepingen eenvoudig in repen breken.

In een luchtdicht (Tupperware) bakje zijn deze repen zeker 2 weken houdbaar! SMAKELIJK 1 havermout reep: 181,5 calorieën
4,5 gram eiwit – 32,1 gram koolhydraten – 3,5 gram vet

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.