Glutenvrije appeltaart

Ons favoriete recept voor een glutenvrije kruimelige appeltaart!

(recept getest en aangepast van the happy chickpea)

Ingrediënten

Image
Bodem:
300g glutenvrije havermout (vb. Bauckhof)
110g gesmolten kokosolie
60g kokosrasp/meel
60g boekweitmeel
6 etlp agavesiroop
Vulling:
8 appels (vb. elstar)
50g rozijnen of krenten (naar keuze)
2 etlp kaneel
2 etlp rietsuiker
2 etlp citroensap
1 etlp maiszetmeel voor meer samenhangende appelvulling (optioneel)

Bereiding

Image

Verwarm de oven op 180°C

Mix de havermout tot meel (je kan ook havermeel kopen maar deze is niet gegarandeerd glutenvrij). Meng hierbij al de rest van de ingrediënten voor de bodem en meng goed tot een kruimelig deeg! Zet erna even in de koelkast.

Schil de appels en snijd ze in stukken, meng hieronder de rozijnen en het citroensap zodat ze niet verkleuren. Voeg de kaneel en de suiker toe en proef, je kan altijd bij kruiden. voeg dan het zetmeel toe.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en zet de ring erop dicht. Smeer de binnenkant van de ring in met olijfolie, kokosolie of vegan margarine.

Pak ongeveer 2/3 van het deeg, kneed tot een bal en bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de springvorm. Zorg dat het deeg overal ongeveer even dik is.

Giet de appeltjes op de bodem en strooi hier de overgebleven deegkruimels overheen.

Bak de appeltaart in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Laat even afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt.

Smakelijk!

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.