Gegrilde mosselen met kruidenboter en rode paprika

Het mosselseizoen is begonnen en dat mogen we vieren! Naast de klassieke bereidingswijzen bestaan er nog enkele verrassende manieren om deze parel van de zee te bereiden. Zoals grillen bijvoorbeeld…

Aantal pers: 2
Bereidingstijd: 40 min
Voorbereiding: 10 min
Type gerecht: voorgerecht of hoofdgerecht
Niveau: easy peesy

 

bron: https://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/recepten

Ingrediënten

Image
1 kg bio mosselen
1 ui
1 bleke selder
2 tenen knoflook
witte peper
boter
handvol bieslook
handvol peterselie
2 rode paprikas - in blokjes
2 takjes verse dragon

Bereiding

Image

Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de kruidachtige baard eruit.
Snij de bleekselderij en de ui in middelgrote stukken. Smelt boter in een grote kookpot en stoof de selderij en de ui onder voortdurend roeren erin aan. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Dek de pan af en laat stomen tot de mosselen net open zijn. Schud de pot op en laat verder stomen tot de laatste mosselen net zijn opengegaan.

Smelt de boter op laag vuur. Hak de knoflook met de kruiden zeer fijn en doe bij de boter. Kruid met peper en haal meteen van het vuur. De kruiden mogen niet bakken.

Trek de mosselschelpen open en trek de lege schelphelften eraf. Schik de mosselen op een ovenschotel dicht tegen elkaar en giet de kruidenboter erover. Bestrooi met de blokjes rode paprika en grill gedurende 5 min. onder een zeer hete grill. Serveer met brood naar keuze.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.