Eenvoudige vegan perencake

Heerlijke vegan perencake met speltbloem, kaneel en rietsuiker. Snel klaar en ideaal als gezond tussendoortje of als dessert.

Ingrediënten

Image
200 gr speltbloem
50 gr boekweitbloem
1 el bakpoeder
1/2 tl kaneel
snufje zout
250 ml sojamelk
50 ml zonnebloemolie
120 gr rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 biologische Belgische peren

Bereiding

Image
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een mengkom de bloem, zout, kaneel en bakpoeder.
  • Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, suiker en vanille extract.
  • Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.
  • Snij 2 peren in blokjes en 1 peer in reepjes
  • Roer de blokjes peer door de het deeg.
  • Vet een cakevorm in met wat sojaboter of olie en doe het deeg in de cakevorm.
  • Leg de reepjes bovenop het deeg.
  • Laat de cake 40 minuten bakken
Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.