Aloe Vera – hoe begin ik er aan?

Je hebt ze vast al eens ergens zien liggen, de lange bladeren van de Aloe Vera plant. Op het eerste zicht lijken ze niet eetbaar, toch kan je er hele leuke dingen mee doen, en bovendien heeft het een goede invloed op je spijsvertering. De gel die binnenin zit is ook erg bruikbaar als lotion voor geïrriteerde huid, of als scheerzeep.

Toch vereist het eten en verwerken van deze plant enkele basisregels, deze som ik hieronder graag even voor je op

Ingrediënten

Image
Rauw: vanwege zijn milde smaak valt aloë vera prima rauw te eten als snack tussendoor
In salsa of dips: meng de stukken aloë vera met bvb tomaat, koriander, knoflook, citroensap en zeezout in de blender voor een heerlijke salsa
In een salade: Door zijn milde smaak is aloë vera een fijne toevoeging voor extra textuur aan zomerse salades. het maakt een fijne combinatie met oa avocado, postelein, verse spinazie, geroosterde pijnboompitten en krokant gebakken tofu en pesto. 
Drink de gel apart op. Uit sommige onderzoeken is gebleken dat aloë vera-gel kan helpen bij spijsverteringsklachten. Het kan tevens helpen bij chronische ziekten als diabetes en het prikkelbaredarmsyndroom. Aloe vera-gel is smaakloos en je kunt de gel gewoon zo opdrinken

Bereiding

Image

Snijd de bladeren in stukken
gebruik een scherp mes om het blad een aantal keren horizontaal door te snijden. Zorg dat de stukken ongeveer 8 tot 10 centimeter breed zijn

Snijd de stekelige kant eraf
één kant van het blad van de aloë vera-plant heeft een stekelige rand. Nadat je het blad in stukken hebt gesneden snijd je enkel de stekelige kant van elk stuk.

Snij de groene schil van de platte kant.

Je zal zien dat de ene kant van het blad platter is dan de andere kant. Ga voorzichtig met je mes langs de plattere kant en schraap de groene schil weg. Schraap genoeg van de groene schil weg om de doorschijnende schil net onder het groene oppervlak te kunnen zien

Verwijder de gel uit het blad.

In het blad van de plant zit een doorschijnende gel. Leg het blad op zijn zij neer en schep met een lepel alle gel eruit. Doe de gel in een potje om te bewaren als lotion. 

Was de plant.

Net zoals andere planten is het nodig om aloë vera te wassen voordat je de plant opeet. Spoel de stukken aloë vera schoon onder de kraan. Zorg ook dat je alle gel wegspoelt die op de zijkant van de stukken terechtgekomen is om te vermijden dat de stukken kleverig blijven. 

Als je de stukken met de schil eromheen op wilt eten, laat ze dan ongeveer 10 minuten in water weken. Dit kan helpen om de schil zachter te maken, zodat je de plant gemakkelijker op kunt eten

 

bron: https://nl.wikihow.com/Alo%C3%AB-vera-eten

Ontvang onze nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy. Uw e-mailadres en gegevens worden niet aan derden doorgegeven.