U hebt er vast wel eens van gehoord, wandelcoaching, maar wat is het nu juist, en waarom zou je het doen? Een sessie wandelcoaching is als een ‘gewone’ coaching, maar dan… al wandelend. Zo simpel is het. Al zijn er natuurlijk nog tal van andere …
Onbegrepen pijnklachten oplossen door de mind-body-connectie te herstellen
30 november 2020
Volgend artikel gaat over het ervaren, onderzoeken en loslaten van chronische klachten, met name pijn. Zelf heb ik daar ruim 25 jaar mee geworsteld. Ik probeerde de ene revolutionaire therapie na de andere, revalideerde 3 jaar lang bij een wereldtopper en ontving tot 9 keer …
Reuma en ontsteking, wat mag ik nog eten?
27 november 2020
Ontsteking is de grootste oorzaak van reumatische pijnen, daarom is het aangewezen om ontstekingsremmend voedsel binnen te nemen. Hier zijn enkele eenvoudige dieetadviezen die nuttig kunnen zijn om reumatische symptomen tegen te gaan: Wat je zeker mag eten: Vis (vooral vette vis), olijfolie, walnootolie en …
Webinar ADHD – literatuurlijst & links
27 oktober 2020
Tijdens het gratis webinar van 28 oktober over ADHD kwamen diverse boeken en studies aan bod. In dit artikel geef ik je graag een overzicht van alle nuttige links en literatuur rond dit thema: Hulpverlening Triple P: Pleuni Cant Kinesiologie: Ann Dierickx Voedingstherapeute / ouderbegeleiding: …
Pollen in de lucht? Nigella Sativa voor de luchtwegen
26 maart 2020
Lente in de lucht In 1922 ontdekt de Britse archeoloog Howard Carter, in de Vallei der Koningen in Egypte, de grafkamer van farao Toetanchamon. Een bijzondere vondst; in tegenstelling tot vele andere graven blijkt dat het graf van de jonge farao vrijwel ongeschonden is. Traditioneel …
Corona en weerstand, enkele feiten op een rijtje
16 maart 2020
Deze dagen is er geen ontkomen aan, het Corona virus heeft ons land in zijn macht. In de media zien we beelden van oorlogszones in de supermarkt en verlaten winkelstraten. We worden om de oren geslagen met advies hoe we moeten niezen en hoeveel keer …
Wanneer stop je best met maagzuurremmers?
1 december 2019
Volgens een recente publicatie in het wetenschappelijk magazine EOS telt België vandaag maar liefst 2 miljoen gebruikers van maagzuurremmers. Dit maakt het één van de 5 meest verkochte medicijnen in ons land en worden voornamelijk voorgeschreven voor zure oprispingen en reflux. De pillen verminderen de …
Kies de multi die bij jou past
11 november 2019
U heeft uiteraard al gemerkt dat de laatste tijd de voedingssupplementen onder vuur liggen: ze worden vaak overbodig tot nutteloos en soms zelfs schadelijk genoemd. Geef deze tegenstanders van natuurlijke middelen geen voedingsbodem voor kritiek, want er bestaan jammer genoeg helaas heel wat voedingssupplementen met …
The Dutch Weed Burger
30 juli 2019
Nieuw in onze diepvries HIJ IS ER, HIJ IS ER! we verwelkomen een nieuw lid in onze familie. Onze nieuwste telg is groen, rond en gezond, en vooral goed voor mens en milieu. SAY HELLO TO…. The Dutch Weed Burger in het hippe Amsterdam Oud-west …
Kan je afvallen zonder op dieet te gaan?
6 juli 2019
Op de vraag of je kan afvallen zonder één of ander zwaar dieet te volgen, dan luidt ons antwoord volmondig JA! Hoe dan? Enkel en alleen door ‘mindfull’ te eten. Geef toe… klinkt interessant toch? We lichten het graag even toe: Mindfull dieet In een eerder …
Dé tip tegen jeuk door de processierups
27 juni 2019
De processierups is weer aanwezig. Wist u dat één enkele rups 700.000 brandharen heeft? En de meeste eikenbomen zitten er vol mee! Wij kunnen de haren – die voorzien van zijn weerhaakjes – niet zien, maar de reactie op ons huid wel voelen. Jeuk, bultjes …
Vijf preventietips tegen ziektes
20 juni 2019
Zoals je al eerder kon lezen op onze blog, kampt ons land met steeds meer langdurig zieken. Dat kost de staat jaarlijks zo’n 5 miljard euro. Als je weet dat slechts 2,1% van het gezondheidsbudget naar preventie gaat, weet je dat er iets grondig fout zit. In afwachting tot …
DIY natuurlijke schoonmaakproducten
23 mei 2019
Niet alleen onze cosmetica zit vol chemische stoffen, ook onze schoonmaakproducten zijn vaak erg belastend voor het milieu én onze gezondheid. 7 poepsimpele recepten om je eigen schoonmaakmiddelen te maken. Lees ook onze recepten voor een natuurlijke verzorging Luchtverfrisser Vul een verstuiver met 85 ml …
DIY natuurlijke verzorgingsproducten
20 mei 2019
Zoals je al eerder kon lezen op onze blog, zijn cosmetica vaak niet zo onschuldig als ze lijken. Al te vaak bevatten ze schadelijke stoffen, die moeilijk te ontcijferen zijn op het etiket. Bovendien is je favoriete scrub, tonic of deodorant vaak verpakt in plastic. …
9 tips tegen haaruitval
28 april 2019
We verliezen zo’n vijftig tot honderd haren per dag. Doordat er telkens weer nieuwe haren groeien, vormt dit echter geen probleem. Pas als je aanzienlijk meer haren verliest, spreken we van haaruitval. Wat zijn mogelijke oorzaken van haaruitval? Mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) is de meest voorkomende vorm van …
Starten met vaste voeding, hoe doe je dat?
12 april 2019
Vorige week hadden we het over een gezonde zwangerschap, deze week springen we heel wat maanden verder en bespreken we de overstap naar vaste voeding, de basis voor een gezond voedingspatroon. Vanaf wanneer? Rond de zes maanden zijn de meeste baby’s klaar voor vaste voeding. …
7 tips voor een gezonde zwangerschap
5 april 2019
Je gezondheid is altijd belangrijk, maar tijdens de zwangerschap telt dat natuurlijk dubbel zo hard. Je moet je kindje immers van bloed en voedingsstoffen voorzien via de placenta. Maar hoe pak je dat best aan, en waarop moet je extra letten? Hieronder vind je enkele …
Kurkuma: het gele goud
27 maart 2019
Wat is het? Kurkuma of Indiase geelwortel (vroeger werd ook weleens tarmeriek gezegd) is een populair ingrediënt om smaak en kleur te geven aan curryschotels. Je kent het wellicht dan ook als bestandsdeel van currypoeder. Het lijkt qua uitzicht een beetje op gember, maar dan kleiner …
Detoxen: waarom ook je lichaam een lenteschoonmaak verdient
13 maart 2019
De overgang van de winter naar de lente is het ideale moment om te detoxen. Geen idee hoe je eraan begint? Wij helpen je op weg! Waarom detoxen? Detoxen ontgift en zuivert je lichaam en ontlast je lever, nieren en darmen. Zo maak je komaf …
Vaste klant Paul is al 35 jaar veganist: “Mijn kleinkinderen stoefen er zelfs over op school!”
7 maart 2019
“Al deze bomen heb ik met m’n eigen handen geplant”, leidt Paul ons met enige trots rond in zijn tuin. “Vijfendertig jaar geleden was dit nog een kale wei. Nu groeien hier plantjes die je nergens anders in België vindt.” Paul Bekaert (70) is al …
Negen populaire diëten onder de loep
22 februari 2019
Afvallen is voor veel mensen een moeilijk karwei. Om de zoveel tijd duikt er een hippe dieettrend op waarbij wordt beloofd dat het deze keer wél probleemloos zal lukken. Maar die overvloed aan diëten en voedingsadviezen zorgen voor veel verwarring en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. …
Waarom het aantal chronisch zieken jaar na jaar toeneemt
9 februari 2019
We kampen met een recordaantal langdurig zieken in ons land. Intussen zijn het er al meer dan 400 000. Dat wil zeggen dat elke dag gemiddeld 7 op 100 werknemers in België ziek thuis zitten. In vier jaar tijd is het aantal chronisch zieken met 20% …
Hoe onze maatschappij obesitas in de hand werkt
1 februari 2019
48% van de Vlamingen heeft overgewicht en 13% lijdt aan obesitas. Dat percentage neemt jaar na jaar toe en kost ons inmiddels 1 miljard extra aan gezondheidskosten. Harde cijfers. Tegelijk zijn we met z’n allen steeds meer bezig met gezonde voeding. Een contradictie? Volgens gedragswetenschapper …
De voordelen van je lichaam ontzuren, met gratis behandelplan
22 januari 2019
Elk lichaam heeft een bepaalde zuurtegraad die wordt aangeduid met een pH-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe hoger de zuurtegraad. Bij verzuring kunnen klachten ontstaan zoals darmklachten, stramme spieren, hoofdpijn, huidklachten, slaapstoornissen en depressie. Vaak voorkomende oorzaken zijn voeding, roken, medicijnen, stress, en te weinig …
E-nummers: wat betekenen ze nu eigenlijk?
18 januari 2019
Heel wat mensen gaan steeds bewuster om met voeding en gezondheid. Jammer genoeg zijn de ingrediëntenlijsten vaak zo ingewikkeld opgesteld, dat je nog moeilijk kan doorgronden wat er écht in een product zit. Vooral E-nummers maken de zoektocht er niet makkelijker op. Wij nemen ze …
Wat betekenen de labels op je producten?
11 januari 2019
Bio, fairtrade, vegan, glutenvrij… We worden om de oren geslagen met allerhande labels. Deze moeten het voor de consument makkelijker maken om de juiste keuze te maken, maar soms zien we door de bomen het bos niet meer. Bovendien zijn er heel veel ‘lege’ labels, …
Zijn elektromagnetische stralen gevaarlijk voor onze gezondheid?
14 december 2018
Het koffiezetapparaat, de microgolfoven, onze haardroger, gsm’s en laptops: de hele dag door komen we in contact met elektromagnetische velden. Maar zijn ze ook schadelijk voor onze gezondheid? Om te beginnen moeten we een onderscheid maken tussen de verschillende soorten stralingen. Je hebt natuurlijke elektromagnetische …
Vijf tips voor een veganistische opvoeding
7 december 2018
Eerder publiceerden we het artikel ‘Kan je kinderen veganistisch opvoeden?’ Het antwoord op die vraag bleek ja te zijn, al zijn er natuurlijk enkele erg belangrijke aandachtspunten. Vijf tips om je kind een volwaardig plantaardig eetpatroon mee te geven. Zorg voor een evenwichtig en gevarieerd …
NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: Epsom zout van Westlab
6 december 2018
Westlab is opgericht in Engeland in 2004. Inmiddels zijn ze marktleiders van mineralen badzouten in de UK. Ze willen alleen maar hoogwaardige, kwalitatieve badzouten verkopen. Daarom reizen ze zelf rond om naar de mijnen en de productie te kijken. Epsom Zout is de natuurlijke oplossing …
Kan je kinderen veganistisch opvoeden?
2 december 2018
Steeds meer mensen kiezen heel bewust voor een veganistische levensstijl. Zo willen ze dierenleed vermijden, hun ecologische voetafdruk verkleinen of hun gezondheid verbeteren. Voor veel veganisten is het dan ook niet meer dan logisch om die waarden ook aan hun kinderen door te geven. Maar …
Mag je voedsel nog opeten na de houdbaarheidsdatum?
14 november 2018
88 miljoen ton voedselafval: zoveel wordt er naar schatting jaarlijks verspild in de EU. Dat komt neer op 173 kilogram per persoon. Hallucinante cijfers. Vaak wordt voedsel echter weggegooid uit onwetendheid of twijfel. Een blik bonen dat een week over datum is? Voor de zekerheid …
Brandend maagzuur? Misschien heb je net een tekort aan maagzuur
6 november 2018
Brandend maagzuur is een veelvoorkomende klacht. Daarbij komt maagsap in de slokdarm terecht, dat in tegenstelling tot de maag zelf geen beschermingsmechanisme tegen het zuur heeft. Symptomen zijn pijn op de borst, een benauwd en branderig gevoel en soms zelfs pijn tot in de nek …
9 tips voor een goed georganiseerde koelkast
17 oktober 2018
Je koelkast is slimmer dan je denkt. Hij is namelijk zo gemaakt dat alle voedingsmiddelen op de juiste wijze en in de juiste temperatuur kunnen worden bewaard. Alleen moet je dan natuurlijk wel weten wat waar moet. Met deze tips hou je je koelkast geordend, …
Verhoog je weerstand met spirulina
5 oktober 2018
Nauwelijks een halve millimeter lang is spirulina, maar toch schuilt er enorm veel kracht in de blauwgroene zoutwateralg. Het wordt niet voor niets gebruikt door astronauten op missie en om het eiwittekort in Congo te verhelpen. Zeker met de winter in aantocht, is spirulina erg …
Hennep: een veelzijdige en krachtige plant
2 oktober 2018
Hennep, oftewel Cannabis sativa, is een van de oudste gewassen ter wereld. Al duizenden jaren lang wordt het gebruikt om uiteenlopende redenen, en dus niet alleen om high te worden 😉 Zo worden de vezels gebruikt om touw, papier, textiel en zeil van te maken. De houtachtige …
Collageen: het geheim voor een gezonde huid
19 september 2018
Wat is het? Collageen is een lichaamseigen stof. Het is een eiwit dat bestaat uit bindweefsel en vormt ongeveer 30% van de totale eiwitmassa en 80% van het bindweefsel van je lichaam. Je zou dus kunnen zeggen dat het het letterlijk je lichaam bindt. Collageen …
Terug naar school: 5 tips om ochtendstress te vermijden
12 september 2018
Wie jonge kinderen heeft, herkent het ongetwijfeld: ochtendstress om op tijd op school te geraken. Zeker na de vakantie is het niet simpel om jezelf en je kinderen op tijd klaar te krijgen. 1. Een goede voorbereiding is het halve werk Zet ’s avonds al …
Terug naar school: hoe stoom je je kind klaar voor het nieuwe schooljaar?
5 september 2018
De brooddoos is al gevuld, maar hoe zorg je ervoor dat je kind probleemloos het schooljaar overleeft? Wij helpen je op weg met de juiste supplementen en tips! Multivitaminen kunnen een handje helpen bij het voorzien in de basisbehoefte aan vitaminen en mineralen. Zo heeft …
Terug naar school: tips voor een gezonde lunchbox
29 augustus 2018
Volgende week is het weer zover: het begin van het nieuwe schooljaar. Voor veel ouders met jonge kinderen is het vullen van die dagelijkse brooddoos een hele klus. Hoe kan je je kind een gezonde maaltijd meegeven die hij of zij ook nog eens lekker …
Melk is lang niet goed voor elk
23 augustus 2018
Jarenlang werden we om de oren geslagen met de slogan ‘melk is goed voor elk’. We zouden er immers groot en sterk van worden. Verschillende onderzoeken weerleggen dat echter. Melk blijkt net niét goed voor onze botten, en zou bovendien de oorzaak zijn van verschillende …
7 natuurlijke tips tegen depressie
13 augustus 2018
Belgen zitten massaal aan de antidepressiva, maar gelukkig zijn er ook enkele natuurlijke tips die kunnen helpen tegen neerslachtigheid. Wij zetten er enkele op een rij. Zorg voor voldoende beweging ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’: het is een cliché, maar het klopt. Dagelijks …
Omega 3: het belang van onverzadigde vetzuren
7 augustus 2018
Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarom moeten we ze uit onze voeding halen. De bekendste vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Omega 3-vetzuren zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Ze beschermen …
Hoe schadelijk is jouw cosmetica?
31 juli 2018
Wanneer we onze favoriete dagcrème, shampoo, deodorant en make-up gebruiken, krijgen we de indruk dat we onszelf goed verzorgen. Velen van ons gebruiken deze producten zelfs dagelijks. Helaas zijn ze vaak niet zo onschuldig als ze lijken. Al te vaak zijn er schadelijke stoffen aanwezig, …
Saffraan, het rode goud
25 juli 2018
Saffraan is niet zomaar een specerij. Omdat het zo moeilijk te oogsten is, hangt er een flink prijskaartje aan vast. Het wordt niet voor niets het ‘rode goud’ genoemd. Toch is het al meer dan 3000 jaar lang een van de meest gegeerde kruiden en …
Waarom een plantaardig eetpatroon wel gezond is
18 juli 2018
Hoewel veganisme steeds populairder wordt, heersen er nog steeds veel vooroordelen. Her en der verschijnen artikels die veganisten afspiegelen als vermoeide, uitgehongerde, ongezonde fanatiekelingen. Jammer, want met de juiste aanpak kan veganisme net erg gezond zijn. Wat houdt veganisme precies in? Veganisten vermijden dierenleed en …
Het endocannabinoïde-systeem: hoe ons lichaam cannabisachtige stoffen produceert
17 juli 2018
Het endocannabinoïde-systeem is een lichaamseigen systeem dat uit cannabisachtige stoffen bestaat. In feite is het dus door het lichaam geproduceerde marihuana. Bij stress, onrust en slapeloze nachten treedt het op als een soort natuurlijk kalmeringsmiddel met als doel ons lichaam fysiologisch in evenwicht te houden. …
Tempeh: een eerlijke, milieuvriendelijke en lekkere vleesvervanger
12 juli 2018
Eh, tempeh? Tempeh is een blok samengeperste, gefermenteerde sojabonen en is een pak steviger dan tofu. Door de fermentatie is de sojaboon beter verteerbaar. Bovendien bestaat tempeh voor 40% uit eiwitten! Daardoor is het een ideale vleesvervanger die ook ijzer, calcium en magnesium bevat. Hoe …
7 voedingstips voor sportievelingen
10 juli 2018
Vandaag kruipt ons Duivels elftal opnieuw het voetbalveld op. Plots lijkt heel het land in de ban van sport! Geïnspireerd om zelf je sportschoenen aan te trekken? Dan helpen deze voedingstips je op weg. 1. Goed begonnen, half gewonnen Ideaal is om twee tot vier uur …
Wanneer medicijnen je ziek maken
6 juli 2018
Heb je hoofdpijn dan neem je een pijnstiller, slapeloze nachten los je op met slaappillen en wie wat hyperactief is krijgt rilatine voorgeschreven. Voor elke kwaal bestaat een pilletje. Patiënten zijn stilaan consumenten geworden: we lijken wel verslaafd aan al die medicijnen. Enkele maanden geleden bleek …
Nieuw: nooit meer reisziek met Sea-Bands
3 juli 2018
Vakantieplannen met de wagen, maar last van reisziekte? Sinds kort hebben we de Sea-Bands in ons gamma. Dat zijn handige stoffen armbandjes met een plastic knopje dat via acupressuur een constante pijnloze druk uitoefent op de pols. Op die manier voorkomt het misselijkheid, zonder bijwerkingen! …
6 tips om verstandig te zonnen
29 juni 2018
De zomervakantie is eindelijk echt begonnen, en dus zoeken veel mensen de zon op voor een zomers bruin kleurtje. Daar is niets mis mee. De zon is een gigantische bron aan vitamine D en wat buitenlucht kan nooit kwaad. Maar je moet het wel met …
Hoge bloeddruk? Dan is suiker slechter dan zout!
26 juni 2018
Zout is slecht voor onze bloeddruk: dat kregen we jarenlang te horen. Alleen klopt dat niet helemaal. Suiker blijkt namelijk een veel grotere boosdoener. De laatste jaren duiken steeds meer onderzoeken op waarbij het vooroordeel over zout wordt tegengesproken. Zo toonde een Franse studie onder …
Voedingssupplementen, quatsch of niet?
18 juni 2018
Voedingssupplementen zijn belangrijk. En wel hierom: Rond voedingssupplementen bestaan heel wat hardnekkige vooroordelen. Ze zouden overbodig, veel te duur en zelfs gevaarlijk zijn. Nochtans kunnen de juiste supplementen voor veel mensen heel wat betekenen. Natuurlijk mogen supplementen niet dienen om een gezonde levensstijl te vervangen. …
Komboecha, een eeuwenoud probiotisch drankje
11 juni 2018
Komboe-wat? Komboecha is een eeuwenoud, natuurlijk en geneeskrachtig drankje dat ontstaat dankzij fermentatie. De Chinezen noemden het in 250 v.Chr. niet voor niets het ‘elixir van de onsterfelijkheid’ Komboecha wordt gemaakt met een combinatie van gesuikerde thee en een ‘scoby’, een symbiose van melkzuurbacteriën en …
Schokkend rapport over geneesmiddelengebruik bij jongeren (15 tot 24 jaar)
14 mei 2018
Meer dan de helft van de jongeren neemt geneesmiddelen Uit de statistieken van Eurostat* blijkt dat we in België het grootste aandeel jonge gebruikers (15-24 jaar) van geneesmiddelen op voorschrift vinden. Een vaststelling die de Onafhankelijke Ziekenfondsen bevestigen in hun recente studie over een leeftijdsgroep …
7 tips om examenstress te slim af te zijn
11 mei 2018
Het is weer bijna die tijd van het jaar! Stress, paniek, nachtelijk studeren, urenlang ondervragen, wie van ons heeft dit niet meegemaakt op een bepaald punt in ons leven. De horror van elke student komt eraan, de examens De juiste antwoorden geven kunnen we niet, maar …
Membrasin, goed voor ogen, huid en slijmvliezen
11 mei 2018
Omega 7 Omega-7 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren welke normaal gesproken door het lichaam aangemaakt worden. Deze worden door het lichaam aangewend om oa de huid gehydrateerd te houden. Naarmate we ouder worden neemt het aanmaakproces echter af, vandaar dat we deze omega-7 vetzuren pas nodig …
Voor u getest: Skinny Love
12 april 2018
In onze categorie “voor u getest” laten we diverse mensen hun mening geven over onze producten. Vaak vragen we naar feedback van onze klanten over producten die we verkopen maar nog niet zelf hebben kunnen testen, en de feedback die we van Skinny Love kregen …
Cannabidol Superior
10 april 2018
Een uniek complex van hennepzaadolie en kruidnagelextract • Hennepzaadolie is goed voor soepele spieren, gewrichten en het immuunsysteem. • Kruidnagelextract is goed voor het hart, de bloedvaten, de spijsvertering en de bescherming tegen vrije radicalen. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar Cannabis sativa en …
(Spier)spanningshoofdpijn
1 april 2018
De invloed van voedingsstoffen en kruiden Hoofdpijn is een vaak gehoorde pijnklacht. Bij de meeste mensen verdwijnt de pijn na enige tijd vanzelf. Maar er zijn ook mensen die met regelmaat langere tijd hoofdpijn hebben, waardoor men belemmerd wordt in het dagelijks functioneren. Een goede …
Clusterhoofdpijn
1 april 2018
De invloed van voedingsstoffen en kruiden Hoofdpijn is een vaak gehoorde pijnklacht. Bij de meeste mensen verdwijnt de pijn na enige tijd vanzelf. Maar er zijn ook mensen die met regelmaat langere tijd hoofdpijn hebben, waardoor men belemmerd wordt in het dagelijks functioneren. Een goede …
Migraine
1 april 2018
De invloed van voedingsstoffen en kruiden Hoofdpijn is een vaak gehoorde pijnklacht. Bij de meeste mensen verdwijnt de pijn na enige tijd vanzelf. Maar er zijn ook mensen die met regelmaat langere tijd hoofdpijn hebben, waardoor men belemmerd wordt in het dagelijks functioneren. Een goede …
Wat niet mag ontbreken in je reisapotheek…
18 maart 2018
Trek je er met je gezin op uit naar het strand of de bergen tijdens de zomermaanden, dan raden wij steeds aan volgende onontbeerlijke items in je reisapotheek te stoppen: SeaBands: je kent het wel, na iets meer dan een uurtje bollen op de soms …
Kies voor 100% natuurlijke zonbescherming
13 maart 2018
Momenteel laat het grauwe weer anders vermoeden, maar het duurt niet lang meer eer de lente er aankomt. Ga je in de paasvakantie op skireis, of blijf je lekker in eigen land, wij raden je steeds aan om voor een 100% natuurlijke zonbescherming te kiezen …
Gebruik jij maagzuurremmers?
2 maart 2018
Denk aan voedingssupplementen voor extra ondersteuning Naar schatting heeft één op de drie mensen wel eens last van maagklachten zoals: > zuurbranden > pijn in de bovenbuik > opgeblazen gevoel > misselijkheid > pijn achter het borstbeen Een tekort aan maagzuur kan vaak dezelfde symptomen …
Botontkalking (osteoporose)
28 februari 2018
Het belang van de juiste voedingsstoffen Botontkalking of osteoporose is een aandoening waar in onze contreien maar liefst 1 op 4 vrouwen en 1 op de 12 mannen mee te kampen heeft. De oorzaak ligt voornamelijk in een veranderende hormoonhuishouding. Tot ons 35e levensjaar maakt ons …
Het vetzuur GLA (gamma-linoleenzuur) bij allergie
15 februari 2018
In geval van allergie kan een combinatie van het vetzuur GLA en probiotica een goede bijdrage leveren aan het optimaal functioneren van het darmslijmvlies en daarmee de weerstand en de barrièrefunctie verbeteren. Gamma-linoleenzuur of GLA is een onverzadigd omega 6 vetzuur met drie dubbele bindingen dat in het …
Probiotica om de weerstand te versterken
15 februari 2018
De naam “probioticum” is samengesteld uit het Latijnse pro, oftewel ‘voor’, en het Griekse bios, oftewel ‘leven’. De term “probiotics” is voor het eerst gebruikt in 1953. In tegenstelling tot antibiotica werden probiotica destijds gedefinieerd als microbiële factoren die de groei van andere micro-organismen bevorderen. …
Preventieve maatregelen in geval van allergie
15 februari 2018
bij allergieverschijnselen, zoals hooikoorts, wordt vaak alleen gedacht aan het bestrijden van de symptomen. Maar er zijn andere maatregelen mogelijk om allergische reacties te helpen voorkomen. weerstand versterken het immuunsysteem heeft de taak om het lichaam te beschermen en ‘regelt’ de reactie van het lichaam …
Allergie en hooikoorts – de pollen zijn er al!
15 februari 2018
een overmatige reactie van het immuunsysteem Allergieën komen vaak voor. Ongeveer 20 a 25% van de bevolking heeft last van één of meerdere allergieën en zo’n 15 a 20% heeft hooikoortsklachten. Erfelijkheid speelt daarin een grote rol: indien 1 van de ouders allergisch is, is …
Waarop letten bij de aankoop van supplementen
8 februari 2018
Iemand die goed eet wordt minder snel ziek, omdat hij of zij in elk geval de minimale hoeveelheden aan vitaminen en andere voedingsstoffen naar binnen krijgt. Inname van extra vitaminen betekent meer bescherming en meer weerstand. Zo verlaagt een tweemaal hogere inname dan de ADH …
Symptoombestrijding of toch maar preventie? Opgelet met medicijnen!
8 februari 2018
Wie goed eet heeft vaak geen extra vitaminen en mineralen nodig.. Dat is althans vaak het argument om het gebruik van supplementen af te wijzen. Vaak wordt hier aan toegevoegd dat kinderen in de groei, zwangere vrouwen en ouderen extra inname nodig hebben en dan …
Voorkom griep en bouw weerstand op
31 januari 2018
U heeft het vast wel gehoord, op vele plekken – en ook in ons land – woedt een ware griepepidemie. Griepsymptomen zijn een primaire reactie van het lichaam op iets dat er niet thuis hoort. Je lichaam zal dit virus proberen te verdrijven door slijmen …
Molkosan
22 januari 2018
Molkosan is en pre-bioticum dat kan ingezet worden om op een veilige manier ongewenste bacteriën uit ons darmsysteem te verwijderen. Het minder bekende orootzuur (of wei-factor) is rijkelijk aanwezig en wordt voor 100% opgenomen. Het zorgt eveneens voor een goed transport van voedingsstoffen naar andere …
Altijd maar moe? je kan er iets aan doen!
20 januari 2018
7 tips voor een uitgerust leven als u hebt verdergeklikt op deze link dan kent u het gevoel vast wel waarin de wekker afgaat terwijl je er helemaal nog niet klaar voor bent. ‘S avonds geraak je niet in slaap, en ’s morgens geraak je er niet …
Hoe (on)gezond is tarwe?
11 januari 2018
Terugbladerend in de geschiedenisboeken lezen we over tarwe dat het ooit de basis vormde van ons voedingsideaal – onmiskenbaar in elk gezond eetpatroon. Het zit boordevol vitaminen (B1 en B2) en mineralen (magnesium, ijzer, zink). Gezond afslanken deed je met volkoren tarwe, en het werd …
Mijn chocolade is RAW, wat betekent dat eigenlijk?
10 januari 2018
U zal het vast al wel eens ergens gezien hebben aan de toonbank van je lievelingswinkel, “100% pure raw chocolate” Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Wel, kort uitgelegd, chocolade ontstaat door een proces van vermaling en verbranding van de cacao. Bij de meeste …
Menstruatiepijn? Vermijd deze hormoonverstoorders en chemische stoffen
20 december 2017
Iedere vrouw heeft er wel eens last van, vele van de lieve schepsels onder jullie zelfs elke maand meerdere dagen. Één ding is zeker, het leven zou er veel rooskleuriger uitzien zonder die verdomde menstruatiepijn. Als je er écht genoeg van hebt kan je proberen …
Over kokosolie – hype of niet?
20 december 2017
Iedereen die ook maar een beetje met gezondheid bezig is kent kokosolie ongetwijfeld. Via dit artikel wilden we toch enkele verhalen rond kokosolie uitlichten en verdiepen, want voor elk artikel dat je leest over de voordelen lees je er tegenwoordig ook één over kwaliteitsproblemen en …
Nathalie vertelt
20 december 2017
Over hem: Hoi iedereen, hierbij wil ik jullie voorstellen aan Sven, mijn beste vriend, levenspartner, medestander, medestrijder en occasioneel therapeut. In theorie kennen we elkaar al sinds het eerste leerjaar, wetende dat we in dezelfde school zaten maar zonder echt een persoonlijk contact. Na dan …
Sven vertelt
20 december 2017
Over haar: Lieve mensen, hierbij stel ik jullie graag voor aan Nathalie, mijn partner in love, crime, sickness and health, to have and to hold. Ze noemt mij altijd de bezieler van dit project, maar ik bekijk dat anders. Zonder Nathalie was het kiempje nooit …
Skinny Love
20 december 2017
Skinny love is een gezonde toevoeging op je dieet en bevat tal van mineralen en vitaminen die een gezonde en evenwichtige vetverbranding stimuleren. Geen maaltijdvervanger dus, maar een extra tussendoortje. De vermageringskuur bestaat uit 2 shakes, voor in de ochtend en in de namiddag welke …