5 redenen om voor wandelcoaching te kiezen


30 november 2020

U hebt er vast wel eens van gehoord, wandelcoaching, maar wat is het nu juist, en waarom zou je het doen?

Een sessie wandelcoaching is als een ‘gewone’ coaching, maar dan… al wandelend. Zo simpel is het. Al zijn er natuurlijk nog tal van andere voordelen aan verbonden. Hieronder geef ik een opsomming:

1. Neurotransmitters

de wetenschap heeft inmiddels al uitvoerig bewezen dat beweging goed is voor lichaam en geest. Tijdens lichaamsbeweging maakt je lichaam voornamelijk serotonine en dopamine aan, hormonen die verantwoordelijk zijn voor een hoger geluksgevoel.

Dit maakt het vaak makkelijker om tot rust te komen en na te denken. Tijdens een wandelcoaching voer je een gesprek met jouw coach tijdens het wandelen. Deze voelt aan wanneer een tempowisseling of een pauze nuttig kan zijn. De prikkelingen die je zintuigen buiten ondergaan zorgen voor een nieuwe stimulans en helpen je zaken te doorgronden.

2. Oogcontact

Tijdens een mindful walk heb je niet constant oogcontact met je coach, wat vaak als prettig wordt ervaren. Er is ruimte voor iets langere pauzes zonder dat het ongemakkelijk wordt en bijdraagt aan het vertrouwen tussen jou en je coach.

3. Wiebelkont

Zelf ben ik een enorme wiebelkont. Een uur op mijn stoel zitten is vaak een moeilijke opgave. Dat had ik al toen ik nog op school zat. Het reguleren van emoties lukt mij veel beter als ik in beweging ben, als ik er alles even af kan lopen.

4. Veilig

Het is inmiddels al meermaals in de media bericht dat virussen zich in de buitenlucht veel minder verspreiden dan binnenskamers. Bovendien vinden de wandelingen steeds plaats in een natuurdomein waar de 1.5m regel gemakkelijk gehanteerd kan worden

5. Wandelen is gezond

ik heb gewacht tot het laatste puntje om de open deur in te trappen. De lijst met gezondheidsvoordelen is eindeloos. Een half uurtje wandelen per week is uitstekend voor hart- en bloedvaten, verlaagt de kans op diabetes, vermindert de kans op Alzheimer en is zeer gunstig voor je kraakbeen.

Interesse in wandelcoaching?

boek dan vandaag nog jouw sessie via onderstaand formulier. Sven is een ervaren wandelaar en weet perfect het juiste tempo aan te voelen, ook voor niet geoefende wandelaars. De sessies gaan elke zondag door in Borsbeek.

 

Deel dit bericht!