The Dutch Weed Burger


30 juli 2019
Nieuw in onze diepvries

HIJ IS ER, HIJ IS ER!
we verwelkomen een nieuw lid in onze familie. Onze nieuwste telg is groen, rond en gezond, en vooral goed voor mens en milieu. SAY HELLO TO….

The Dutch Weed Burger

in het hippe Amsterdam Oud-west vind je de Joint van The Dutch Weed Burger. Geen coffeeshop, maar een vegan-seaweed-fastfood-bar waar ze naast de Dutch Weed Burger een resem gezonde plantaardige snacks serveren.

The Dutch Weed Burger is één van de gezondste burgers ter wereld, met zeewier als lekkere smaakmaker. Hij is gemaakt van eiwitrijke, zilte sojasnippers en het krachtige winterwier Royal Kombu, dat duurzaam wordt geteeld in Nationaal Park Oosterschelde.

De knapperig geroosterde Weed Bun kleurt heldergroen van de chlorella, een micro-alg stampvol goede eiwitten en omega vetzuren. Zeewier wordt het nieuwe groene goud genoemd en veel wetenschappers zijn van mening dat dit groene plantje onze planeet kan redden. De teelt neemt geen kostbare landbouwgrond in beslag en verbruikt nauwelijks zoet water.

Eat weed, live long

De Dutch Weed Burger is volledig plantaardig. En daarmee vegetarisch, veganistisch, koosjer én halal. Iedereen kan ‘m dus eten.

DUURZAME PLANTPOWER

De burger is volledig palmolie-vrij. De pure ingrediënten die ze gebruiken, zijn duurzaam verbouwd en zo lokaal mogelijk verkregen. Want niet alleen dierenrechten, maar het welzijn van de gehele aarde gaat ons aan het hart. We vinden het daarom belangrijk dat we je niet alleen plantaardig lekkers voorschotelen, maar ook dat daarbij zo min mogelijk food miles gemaakt worden.

De gebruikte sojabonen zijn van gecontroleerde teelt uit vooral Europa (75%) en Noord-Amerika, uiteraard NON-GMO.

Andere snacks

Naast The Dutch Weed Burger zal je ook volgende lekkernijen bij ons kunnen aantreffen:

  • WEEDBALLS
    Geïnspireerd door de traditionele bitterbal, hebben we nu ook deze borrelsnack in ons assortiment. De balletjes zijn gevuld met een ragoût gemaakt van de Japanse shiitake paddestoel en Nameko- en koningsoester-zwammen. De vlezige structuur van deze drie-eenheid zorgt voor een perfecte ragout-mix en umami-beleving. De smaak wordt verhoogd door zeewier flakes die door de ragoût zijn gemengd
  • CRUNCHY SEA NUGGETS
    Goudgroene, gefrituurde nuggets met een ziltige zeesmaak. Knapperig van buiten, lekker zacht van binnen en met een hele mooie structuur. Hap er maar eens één doormidden! De bites zijn gemaakt op basis van eiwitrijke bonen én micro-algen: pure groene eiwitbommetjes.
    De smaak doet wat denken aan kibbeling. In The Dutch Weed Burger Joint staan ze zelfs op de kaart als Wish ’n Chips. Met verse friet en gekarameliseerde limoenpartjes gecombineerd is net een portie crunchy fish and chips! Uiteraard met de frisse Weed Sauce ernaast, mét kappertjes. Next level vegan seafood!

 

VRAGEN OVER ALLERGENEN? DOWNLOAD HIER DE INGREDIËNTENLIJST

 

Contact

  • U kan ons steeds bereiken op 03 337 07 27 of info@denieuwestroming.be om uw gegevens te bekijken, aan te passen of te laten wissen.

Deel dit bericht!