Dé tip tegen jeuk door de processierups


27 juni 2019

De processierups is weer aanwezig. Wist u dat één enkele rups 700.000 brandharen heeft? En de meeste eikenbomen zitten er vol mee! Wij kunnen de haren – die voorzien van zijn weerhaakjes – niet zien, maar de reactie op ons huid wel voelen. Jeuk, bultjes of een rode huid zijn slechts enkele klachten.

Dé oplossing??! Alka basische huidcrème

 

Hoe werkt het?

Wanneer de huid in contact komt met een haartje van de rups kan deze de huid binnendringen. De huidcellen raken dan sterk verzuurd waardoor irritatie en jeuk ontstaat.

Jeuk is zuur. Basisch neutraliseert. Weg jeuk
Omdat Alka® Crème basisch is (basisch is het scheikundig tegenovergestelde van zuur), neutraliseert de crème direct de zure omgeving van de brandhaartjes. Hierdoor neemt de jeuk vrijwel direct af. Bultjes of korstjes zijn een vorm van beschadigde huid. Uit onderzoek is gebleken dat huidbeschadigingen het snelst herstellen in een basische omgeving pH 7.6 – pH 8.2.

Snel huidherstel
De huid behandelen met basische Alka® Crème zorgt ervoor dat, naast het jeuk-neutraliserend effect, ook de huid snel herstelt. Daarnaast zorgen squalaan, kokosolie, jojoba-olie, amandelolie en sheaboter voor een verzachtend en hydraterend effect.

Ons advies
Smeer dagelijks 2 à 3 keer de geïrriteerde of beschadigde huid in met Alka® Crème.

Deel dit bericht!