Vijf preventietips tegen ziektes


20 juni 2019

Zoals je al eerder kon lezen op onze blog, kampt ons land met steeds meer langdurig zieken.  Dat kost de staat jaarlijks zo’n 5 miljard euro. Als je weet dat slechts 2,1% van het gezondheidsbudget naar preventie gaat, weet je dat er iets grondig fout zit.

In afwachting tot de regering actie onderneemt, zijn er gelukkig al enkele dingen die je zelf kan ondernemen.

Antioxidanten

Antioxidanten zijn in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Dat zijn agressieve stoffen die cellen en weefsels kunnen schaden. Antioxidanten kunnen zo op lange termijn kanker en hart- en vaatziekten voorkomen. Vooral groene thee, selenium, vitamine E en C en astaxanthine zijn rijk aan antioxidanten. Deze vind je in supplementvorm.

Co-enzym Q10

Q10 is een vetoplosbare stof die in alle menselijke en dierlijke cellen voorkomt. Als cofactor is hij essentieel bij verschillende belangrijke omzettingsstappen in de energieproductie in de cel. Q10 werkt met andere woorden celbeschermend.  Ook dit vind je bij ons in supplementvorm.

Salvestrolen

Salvestrolen zijn fytonutriënten die je vroeger voldoende terugvond in groenten en fruit, maar vandaag enkel nog in de biologische varianten in relevante hoeveelheden aanwezig zijn. De stof beschermt tegen kanker. Vooral biologische champignons, pompoenen, druiven en citrus zijn rijk aan salvestrolen. Wil je zeker voldoende opnemen, kan je ook opteren voor een supplement.

Shiitake 
De shiitake wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt om de weerstand te versterken en een gunstige invloed uit te oefenen op de bloeddruk en cholestrol. Als de paddenstoel een bijzonder fermentatieproces ondergaat, worden de werkzame componenten bovendien beter opneembaar, zoals bij het Shiitake Platinum supplement van Mannavital.

Weerstand 

Om ziekte te vermijden is het natuurlijk ook essentieel om je weerstand op peil te houden. Vooral Vitamine D, probiotica, echinacea, cat’s claw en propolis zijn daarvoor ideaal.

Afbeeldingsresultaat voor healthy

Deel dit bericht!