De voordelen van je lichaam ontzuren, met gratis behandelplan


22 januari 2019

Elk lichaam heeft een bepaalde zuurtegraad die wordt aangeduid met een pH-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe hoger de zuurtegraad. Bij verzuring kunnen klachten ontstaan zoals darmklachten, stramme spieren, hoofdpijn, huidklachten, slaapstoornissen en depressie. Vaak voorkomende oorzaken zijn voeding, roken, medicijnen, stress, en te weinig of net te intensieve beweging.

Door onze westerse levensstijl krijgen we te veel verzurende stoffen binnen. Dat is een probleem, want ze beïnvloeden enzymen, die erg belangrijk zijn voor het optimaal functioneren van ons lichaam. Gelukkig heeft ons lichaam enkele trucjes om de zuurtegraad op peil te houden. Zo gaat het bepaalde stoffen opslaan in het bloed om het zuur te bufferen. Verder zullen onze nieren de zuren via onze urine uitscheiden, en ademen we een deel van het zuur ook uit. Helaas is dat vaak niet genoeg.

Doe de test

Wil je zelf testen hoeveel zuren je in je lichaam hebt? Dat kan met een pH-urinestrip. Ideaal is een pH-waarde tussen de 6,5 en 7. Zit je onder dat getal, heb je erg veel zuren in je urine, en moet je lichaam hard werken om deze af te voeren.

Probeer dan verzurende voeding en dranken, zoals dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol en koffie, te vermijden en te kiezen voor basisch voedsel zoals groenten, fruit en noten. Drink ook zeker voldoende water en let erop dat je voldoende beweegt én ontspant.

Alka

Ook tabletjes, druppeltjes en thee kunnen een handje helpen. Zo heeft Alka een erg goed gamma om je lichaam te ontzuren.

De Alka thee bestaat uit 52 verschillende kruiden die het lichaam helpen reinigen en ontzuren. De thee verhoogt de lichaamscirculatie, reinigt de blaas, lever en nieren en draagt dagelijks bij aan het opruimen van zuren die zich in je lichaam hebben genesteld. Hierdoor zal je je energieker voelen. En het is nog lekker ook!

Verder zijn er ook de supplementen van Alka, zowel in druppeltjes als in tabletten. Deze verhogen onze basische buffer via natriumcarbonaat en dragen  zo bij tot een gezond zuur-base evenwicht. Over deze producten vind je meer in onze webshop.

Ook belangrijk om te weten is dat afvalzuren worden afgevoerd via de nieren, de darmen, de longen, maar ook via onze huid. Om de losgeweekte zure afvalstoffen zoveel mogelijk te verwijderen, kan je ook badzout, scrub, crème van Alka gebruiken.

Meer weten? 

Op www.zuurbasekennis.be vind je alle nodige informatie en wetenschappelijk onderzoek!

Want de wereld is zo al zuur genoeg 😉

Alka kopen?

Dat kan je gewoon in onze webshop

Gratis behandelplan

ben je geïnteresseerd in een gratis ontzuringsplan?  Download via onderstaande links jouw behandelplan voor

 

 

Deel dit bericht!