Verhoog je weerstand met spirulina


5 oktober 2018

Nauwelijks een halve millimeter lang is spirulina, maar toch schuilt er enorm veel kracht in de blauwgroene zoutwateralg. Het wordt niet voor niets gebruikt door astronauten op missie en om het eiwittekort in Congo te verhelpen. Zeker met de winter in aantocht, is spirulina erg nuttig om je weerstand te versterken.

De aanwezigheid van eiwitten is misschien wel het belangrijkste kenmerk van spirulina. Die maken namelijk voor 60 à 70% deel uit van de alg en bevatten alle essentiële aminozuren. Daarnaast bevat spirulina veel vitamines B en mineralen zoals ijzer, magnesium en mangaan. Ook de aanwezige onverzadigde vetzuren bevorderen onze gezondheid. Voor vegetariërs en veganisten is spirulina zeker interessant, omdat het B12 bevat dat verder nauwelijks in plantaardig voedsel zit.

Spirulina werkt op drie manieren:

  1. Reinigend: het stimuleert de inwendige reiniging en zuivert het lichaam. Het ondersteunt de leverfunctie, die erg belangrijk is bij het verwijderen van gif- en afvalstoffen. Daardoor voel je je fitter en krijg je meer energie.
  2. Herstellend: spirulina is een ideaal supplement dat tekorten in je voeding aanvult. Zo herstel je sneller na inspanningen.
  3. Versterkend: het versterkt je natuurlijke afweersysteem en verhoogt daardoor je weerstand.

Bovendien verlaagt het ook de cholesterol, werkt het schimmelwerend en is het een van de rijkste bronnen van zonne-energie.

Je vindt spirulina in poedervorm die je makkelijk in een smoothie kan verwerken, maar ook als voedingssupplement. Zo verkopen we de spirulina van Marcus Rohrer, die in speciale bassins met zuiver, mineraalrijk water op Hawaï groeit.

Laat die winter maar komen!

Deel dit bericht!