6 tips om verstandig te zonnen


29 juni 2018

De zomervakantie is eindelijk echt begonnen, en dus zoeken veel mensen de zon op voor een zomers bruin kleurtje. Daar is niets mis mee. De zon is een gigantische bron aan vitamine D en wat buitenlucht kan nooit kwaad. Maar je moet het wel met verstand doen. 6 tips om veilig een kleurtje te krijgen.

  1. Bouw je portie zon geleidelijk aan op. Een heel jaar lang op kantoor zitten en in de zomer plots een week lang aan het strand liggen? Geen goed idee! Geef je huid de tijd om aan de zon te wennen.
  2. Smeren, smeren en nog eens smeren. Een goede zonnecrème is onmisbaar. Smeer zo rijkelijk en regelmatig mogelijk en kies een factor die bij je huidtype past. Wil je geen nanotechnologie of chemische filters, kies je best voor een biologische variant zoals de onze. Ook een hoedje en zonnebril kunnen je extra beschermen.
  3. Vergeet de zonnebank. Hoe graag je ook dat kleurtje wil, een zonnebank beschadigt de huid ernstig en verhoogt het risico op huidkanker. En gezondheid is nog steeds belangrijker, toch?
  4. Vermijdt de piekuren. Tussen 14 en 16 uur staat de zon op haar hoogst en blijf je best binnen of in de schaduw.
  5. Blijf maximaal een kwartier onbeschermd in de zon. In die tijd heb je je portie vitamine D al opgenomen. Blijf je langer in de zon, dan kan je je huid beschadigen.
  6. Pas extra op in het water. Het wateroppervlak weerkaatst de zon. Laat je huid dus best even wennen vooraleer je waterspelletjes speelt.

 

LEES OOK:

Kies voor 100% natuurlijke zonbescherming

Zo, laat die vakantie nu maar komen!

Deel dit bericht!