Komboecha, een eeuwenoud probiotisch drankje


11 juni 2018

Komboe-wat?

Komboecha is een eeuwenoud, natuurlijk en geneeskrachtig drankje dat ontstaat dankzij fermentatie. De Chinezen noemden het in 250 v.Chr. niet voor niets het ‘elixir van de onsterfelijkheid’

Komboecha wordt gemaakt met een combinatie van gesuikerde thee en een ‘scoby’, een symbiose van melkzuurbacteriën en gisten die wat wegheeft van een zwam. De suiker dient als voeding voor deze scoby, en wordt omgezet in koolzuur, complexe zuren en het belangrijkste: probiotica.

Laat je dus zeker niet misleiden door de suikers: deze verdwijnen bijna allemaal uit het drankje tijdens de fermentatie! Bovendien zijn er geen bewaarmiddelen nodig, de komboecha bewaart namelijk zichzelf. Lekker én gezond dus!

Gezondheidsvoordelen

Komboecha is een organische bron probiotica en vitamine B. De levende culturen in het drankje stimuleren een gezonde darmflora. Bovendien brengt het je metabolisme in evenwicht, ontgift het je lichaam, neutraliseert het urinezuur, versterkt het je immuunsysteem en zorgt het voor meer energie.

Hoe consumeer ik Komboecha het best?

Komboecha is geschikt voor elk moment van de dag. Schenk het drankje in een glas, laat het enkele seconden rusten en geniet van het sprankelende drankje. Hoeveel je drinkt, bepaal je zelf. Maar laat je lichaam best eerst even wennen wanneer je het voor het eerst gebruikt. Begin met tweemaal daags 100 – 150 ml en bouw langzaam op. Echte liefhebbers drinken zelfs 1,5 liter komboecha per dag!

Komboecha bij Regiform

Bij ons vind je zowel de pure variant als een gezonde frisdrank.

De originele biologische komboecha van Irminhildis is een zure drank die miljoenen micro-organismen per ml (!) bevat. Er leven wel 4 gistsoorten en 13 stammen van bacteriën samen. Deze komboecha is zuiver, en wordt dus niet aangelengd. Dankzij hun eeuwenoude recept en het gebruik van de beste ingrediënten (zwarte en groene thee, witte rietsuiker, glucose en honing) is het resultaat een komboecha van de hoogste kwaliteit.

De gezonde frisdranken van Purasana zijn dan weer een ideaal alternatief voor wie in de zomer graag zorgeloos geniet van een fris drankje. We hebben twee smaken in ons gamma. De Natural wordt gemaakt op basis van het klassieke recept: groene thee, suiker en gefilterd water. De Fresh Ginger combineert dan weer het beste van komboecha met een karakteristieke gembersmaak.

Deze frisdrankjes zijn overigens heerlijk te gebruiken in een cocktail, ontdek hier ons huisrecept

Overtuigd? Kom dan zeker eens langs en ontdek zelf de kracht van komboecha!

 

Deel dit bericht!