Clusterhoofdpijn


1 april 2018

De invloed van voedingsstoffen en kruiden

Hoofdpijn is een vaak gehoorde pijnklacht. Bij de meeste mensen verdwijnt de pijn na enige tijd vanzelf. Maar er zijn ook mensen die met regelmaat langere tijd hoofdpijn hebben, waardoor men belemmerd wordt in het dagelijks functioneren.

Een goede diagnose is van groot belang

Hoofdpijnklachten kunnen vele oorzaken hebben. In het algemeen geldt dat hoofdpijnklachten die plotseling of op latere leeftijd ontstaan, veranderingen in de aard van hoofdpijn of andere symptomen, altijd grondig door een arts onderzocht dienen te worden.

Clusterhoofdpijn

Deze vorm van hoofdpijn wordt gekenmerkt door zeer hevige pijnaanvallen die 15 minuten tot wel 3 uur kunnen duren. De pijn is éénzijdig en gaat vaak gepaard met tranen van het oog aan de aangedane zijde. Misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en/of geluid komen ook regelmatig voor. De pijn wordt in de meeste gevallen achter het oog of in het gebied rond de slaap gevoeld.

Bij clusterhoofdpijn kan magnesium helpen om de klachten te verminderen bij personen met een lage magnesiumspiegel in het bloed. Magnesiumtekorten komen vaker voor dan gedacht. De dagelijkse behoefte magnesium bedraagt 300 a 400 mg voor volwassenen; de gemiddelde Belgische voeding bevat slechts ca 250mg.
Groene groenten zijn rijk aan magnesium.

Een kleiner onderzoek met het kruid boswelia heeft eveneens bij patiënten een vermindering van klachten aangetoond.

 

Oorzaak

De oorzaken van hoofdpijnklachten kunnen zeer divers zijn. Bij ernstige klachten is het belangrijk dat een goede diagnose gesteld wordt. Vooraleer voedingssupplementen een bijdrage kunnen leveren moet worden vastgesteld of het gaat om migraine (lees hier meer), spierspanningshoofdpijn (lees hier meer) of clusterhoofdpijn.

wordt uw leven belemmerd door clusterhoofdpijn, breng dan zeker een bezoekje aan onze winkel voor advies op maat

 

Deel dit bericht!