Het vetzuur GLA (gamma-linoleenzuur) bij allergie


15 februari 2018

In geval van allergie kan een combinatie van het vetzuur GLA en probiotica een goede bijdrage leveren aan het optimaal functioneren van het darmslijmvlies en daarmee de weerstand en de barrièrefunctie verbeteren.

Gamma-linoleenzuur of GLA is een onverzadigd omega 6 vetzuur met drie dubbele bindingen dat in het lichaam uit linolzuur wordt gevormd.

Het vetzuur GLA wordt veelvuldig gebruikt om ontstekingsreacties te remmen. Hoge doseringen (300 – 600 mg) zijn dan vaak essentieel. GLA wordt gewonnen uit teunisbloem – of borageolie (engels: Starflower).

Bij aanschaf van een GLA preparaat is niet alleen de dosering belangrijk, maar ook de kwaliteit. Een goed vetzuurpreparaat is afkomstig van koude persing, waardoor de waardevolle stoffen in de olie bewaard blijven. Hierbij wordt – in tegenstelling tot bepaalde andere extractiemethoden – bovendien geen gebruik gemaakt van hexaan. Verder is het belangrijk dat de bron van de olie geteeld is zonder gebruik van herbiciden en pesticiden, omdat hier ook restanten van kunnen aangetroffen worden in het eindproduct.

Deel dit bericht!