Sven vertelt


20 december 2017

Over haar:
Lieve mensen, hierbij stel ik jullie graag voor aan Nathalie, mijn partner in love, crime, sickness and health, to have and to hold.

Ze noemt mij altijd de bezieler van dit project, maar ik bekijk dat anders. Zonder Nathalie was het kiempje nooit ontsproten tot plant. Zij was het water en de voeding in de bodem die dit project nodig had om uit de grond te komen. Het feit dat de winkel nu draait zoals hij draait is dankzij de fundamenten die we samen gelegd hebben. Zij heeft de gave om mijn zoveelste wilde idee om te toveren tot iets realistisch om uit te voeren, of om het uit mijn hoofd te praten (en dat talent is weinigen gegeven!)

Nadat we ieder meer dan 30 jaar ons eigen pad hebben bewandeld hebben we elkaar gevonden en delen we dezelfde levensdoelen. Genieten van ons samengesteld gezin, elkaar, het leven en onze bezigheden, maar vooral elke actie overgieten met liefde en levensvreugde en op die manier ons steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Aarzel niet om haar aan te spreken als je haar moest zien in de winkel, ze bijt niet en is best lief en tof!


Over mezelf:
Toen men me vroeg (of beter: opdroeg!) om een tekst samen te stellen voor de ‘over ons’ pagina heb ik me toch een aantal keren door de haren gewreven. “Schrijven wat je kwijt wil” luidde het advies, maar dat klinkt eenvoudiger dan het lijkt – vooral in mijn ADHD hoofd. Ik wil namelijk nogal vaak nogal veel tegelijkertijd kwijt.

Nog moeilijker werd het toen men me vroeg (wederom: opdroeg!) om mijn missie en visie uit te schrijven. Ik ben nu wel zelfstandige he, daar heb ik helemaal geen tijd voor!

Achteraf bekeken blijkt het een goede oefening en iets om mezelf af en toe aan te herinneren als twijfels de kop zouden opsteken. In de huidige econoische omstandigheden starten met een eigen zaak is niet evident en doet hier en daar een wenkbrauw fronsen, maar ik ben er van overtuigd dat we onze missie kunnen vertalen in een succes! Om de simpele reden dat het een goede en eerlijke missie is. Ik zou iets klef kunnen schrijven over hoe we van de wereld een betere plaats kunnen maken, maar dat laat ik aan Miss België en de deelnemers aan het Eurovisiesongfestival over.

Wat wij willen verwezenlijken is dat onze klanten de informatie krijgen waar ze recht op hebben als het op voeding, mens en milieu aankomt.

Van zodra jij als klant die informatie hebt, dan garandeer ik je dat je geen ander product meer wil kopen dan eentje dat met liefde en zorg en aandacht voor jouw gezondheid is klaargemaakt. De standaard die ik wil leveren is dat u de samenstelling zal kennen van elk product dat u koopt, de ingrediënten en waarvoor ze dienen. Geen verdoken E-toevoegsels, geen verborgen suikers, geen smaak- en kleurversterkers of bijtende stoffen – bij ons weet je wat je koopt, een product dat goed is voor mens, dier en milieu met uitstekend advies daarbij.

Kortom, ons succes is ook jouw succes


Over Alida:

Alida is mijn grootmoeder. Geboren in 1924 in het na-oorlogse Antwerpen en na een paar Duitse omzwervingen daar ook gestrand. Momenteel woont Alida in een woonzorgcentrum voorzien op bewoners met dementie en ook al zijn sommige dingen voor haar niet meer zo duidelijk of vanzelfsprekend, ze is op haar gezegende leeftijd nog steeds haar kranige zelf.

‘Waarom dit stuk’ vraagt u zich af? Als kind peperde ze me al in dat wij met zijn allen te vaak massaal naar de dokter lopen voor pilletjes en zalfjes voor allerhande aandoeningen die we onszelf aandoen of nog erger: inbeelden! Alida ging haast nooit naar de dokter. In plaats daarvan keek zij naar Dr Oz en probeerde met natuurlijke middeltjes haar fysieke kwalen te bestrijden. Dat ging van natte theezakjes onder de ogen (tegen de wallen mocht u het zich afvragen) tot het innemen van lookpillen om de bloedsomloop te bevorderen. Bij keelpijn schreef ze mij een tas thee met citroen en een lepel honing voor en zette ze een gesneden ui naast mijn bed als ik bleef slapen. Meestal werkte dit beter dan een doktersbezoek.

Het hoeft geen uitleg van waar de inspiratie komt om een natuurwinkel te beginnen

Deel dit bericht!