Menstruatiepijn? Vermijd deze hormoonverstoorders en chemische stoffen


20 december 2017

Iedere vrouw heeft er wel eens last van, vele van de lieve schepsels onder jullie zelfs elke maand meerdere dagen.

Één ding is zeker, het leven zou er veel rooskleuriger uitzien zonder die verdomde menstruatiepijn. Als je er écht genoeg van hebt kan je proberen om volgende dingen te vermijden, je zal versteld staan van het effect dat je zal voelen!

 

  • Phtalates – een chemisch bestanddeel dat lijkt op plastic en vaak in geparfumeerde artikelen terugkomt, zoals maandverbanden en tampons – om vaginale geurtjes te maskeren.
  • Dioxines –  vraagt u zich af hoe het komt dat de meeste tampons en maandverbanden zo oogverblindend wit zijn? Deze worden namelijk chemisch gebleekt. Tijdens dit proces komen dioxines vrij die in verband worden gebracht met hormoonstoringen en auto-immuunziekten.
  • Kwik – Hoewel kwik niet specifiek wordt toegevoegd aan hun producten zit er in de meeste tampons en maandverbanden een zekere dosering die eveneens is vrijgekomen tijdens het bleekproces. Kwik wordt in verband gebracht met verstoring van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de spijsvertering.
  • Glyfosaat – katoen, één van de hoofdbestanddelen van de producten die worden aangeboden voor vrouwelijke hygiëne – is één van de top GMO gewassen die behandeld worden met glyfosaat (GMO = genetically modified organism). Katoen is hoog absorberend, vandaar het gebruik in bvb tampons, maar het absorbeert echter ook de chemicaliën waarmee het behandeld wordt.

Eindbesluit:  Hoewel vrouwen niet dagelijks worden blootgesteld aan deze producten , de opgetelde tijd waarin ze er aan worden blootgesteld doorheen een leven is op zijn minst ingrijpend te noemen, zeker wanneer je in acht neemt dat sommige van deze chemicaliën geen veilige blootstellingsgraden hebben.

Ons advies: ga steeds ongeparfumeerd en organisch!

Deel dit bericht!